2013. május 29., szerda

Verőcei Betegotthon (továbbiakban VBO) működésének beszüntetéséről

Tájékoztató a Verőcei Betegotthon bezárásáról

Nyomtatás
Készült: 2013. április 03. szerda

Tisztelt Betegek és Hozzátartozók!
Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a fenntartó Honvédelmi Minisztérium a 66/2012. (IX. 14.) HM utasításban foglaltak szerinti szervezeti racionalizálás során a Verőcei Betegotthon (továbbiakban VBO) működését beszünteti.
A fenti HM utasítás alapján a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnokának 2013. március 04-én kiadott 55/2013. parancsában foglaltak szerint a VBO-ban 2013. július 01-től az intézményi lehetőségek nem lesznek adottak a betegek befogadására és további ápolására.
A fentiekben foglaltakra történő hivatkozással a betegfelvételi előjegyzés és a már előjegyzési időponttal rendelkező új betegek felvétele 2013. március 05-től beszüntetésre került.
A jelenleg ápolás alatt álló betegek tekintetében, a hozzátartozókkal kötött fizetőköteles ápolási szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződések még a hónap folyamán felmondásra kerülnek.
Ezekben a szerződésekben az MH EK Honvédkórház vállalta az ápolási szolgáltatás térítéses nyújtását - amely 2013. július 01-től megszűnik -, míg a hozzátartozók vállalták hazatávoztatás illetőleg a szerződés megszűnése esetén a beteg további elhelyezését.
Kérem valamennyi kezelt betegünk tekintetében a Tisztelt Hozzátartozókat, hogy a betegek 2013. június 01-vel történő további kezeltetéséről, ápolásáról gondoskodni szíveskedjenek.
A Honvédelmi Tárca vizsgálja más telephelyen a további betegelhelyezés, ápolás biztosításának lehetőségét, azonban erről konkrét információkat jelenleg adni nem tudunk.

A parancsot aláíró MH Egészségügyi Központ parancsnokának megbízásából:
                                                                                                           
  Dr. Németh Károly nyá. orvos ezredes
                                                                                              MH EK Verőcei Betegotthon
             intézetvezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése